Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Decemberben a legmagasabb kamattal vásárolhatnak TEZAUR államkötvényeket a polgárok

A Pénzügyminisztérium hétfőtől, 2021 december 6-tól értékpapírokat bocsát ki a Tezaur Program keretében 1, 3 és 5 éves lejárattal, 4,25%, 4,75% és 5,105-os kamattal. Az állampapírok névértéke 1 lej, dematerializált formában.

Az állampapírok megvásárolhatók:

-2021 december 06-20 között az Állami Kincstár egységeinél;

-2021 december 06-17 között a Román Postahivatalnál városon, vidéken pedig december 06-16 között, ugyancsak a postahivataloknál.

A kamat évi kamat, a kibocsátási tájékoztatóban leírt esedékesség időpontjában fizetendő. A Kincstár Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előzetesen megválthatók. A befektető egy vagy több jegyzést köthet egy kibocsátásban. A befektetőknek lehetőségük van arra, hogy csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával töröljék a már lekötött előfizetéseiket.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalakon követhető: www.mfinante.gov.ro , www.posta-romana.ro .

Kommunikációs, Közkapcsolati és Média Osztály

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.