Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két Hargita megyei településen az EMSZ jelöltjei a szavazatok újraszámlálását kérték

Fotó: Bihoreanul

Az Erdélyi Magyar Szövetség 10 polgármesteri mandátumot szerzett a vasárnapi önkormányzati választásokon és három független jelöltet támogatott, akik sikeresen mérkőztek meg, nyilatkozta hétfőn délután Csomortányi István, a Szövetség társelnöke, egy nagyváradi sajtókonferencián.

A társelnök sikernek könyvelte el azt, hogy Székelyföld mikrorégióinak több körzetében az EMSZ jelöltjei polgármesteri mandátumot szereztek. Megemlítette Koncz János Hunort Székelykeresztúron és Lőrincz Csabát Szentegyházán. Ugyancsak siker a Szövetség számára a független Huszár Benedek János, aki Baróton lett polgármester.

A politikus hozzátette, hogy Hargita megye két helységében kérték a szavazatok újraszámlálását, ugyanis a két EMSZ jelölt 10, illetve 22 szavazatkülönbséggel veszített.

Az EMSZ azon kudarca, hogy a nagyváradi helyi tanácsban, és a Bihar megyei tanácsban sem sikerült mandátumot szerezniük, a politikus szerint az RMDSZ félretájékoztatásának tudható be. Véleménye szerint a félretájékoztatás abban állt, hogy az RMDSZ, felhasználva a „magyarországi politikai szereplők” nyilatkozatait, az EMSZ jelöltjeit esélytelennek ítélte, így elbizonytalanítva a választóközönséget. Ezért nem nyertek mandátumot az EMSZ jelöltjei a helyi és megyei tanácsban, magyarázta Csomortányi, írja az MTI.

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük