Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În Harghita, fetele sunt mai interesate de școală decât băieții

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Inspectoratul Școlar Județean Harghita și-a propus să analizeze situația absolvenților de liceu din anul 2018, a celor cu și a celor fără examen de bacalaureat. Datele au fost colectate de la toate liceele județului, astfel, ISJ a avut la dispoziție datele fiecărui absolvent. Aceste date au fost furnizate în cursul lunii noiembrie 2018. 

În anul 2018, în județul nostru, au promovat 2219 elevi clasa a XII-a/a Xlll-a, cu 171 de tineri mai puțini decât în anul 2017. Dintre aceștia, 989 sunt băieți (44,56%), iar 1230 sunt fete (55,43%).

Un număr de 1015 absolvenți (cu 113 mai puțini decât în 2017) își continue studiile într-o formă superioară de învățământ, ceea ce reprezintă 45,74% dintre absolvenții anului 2018, cu 1,46% mai puțin decât în anul 2017.

Dintre absolvenții care își continuă studiile 399 (39,31%) sunt băieți, iar 616 (60,69%) sunt fete, ceea ce înseamnă o scădere față de anul școlar precedent, în cazul ambelor sexe.

De remarcat este faptul că în ceea ce privește numărul de absolvenți, balanța se înclină în favoarea fetelor, numărul acestora fiind mai mare decât cel al băieților. Pe de altă parte, trebuie specificat și faptul că în urma admiterii în liceu, la liceele teoretice au intrat mai multe fete decât băieți. Se știe, de asemenea, și că absolvenții liceelor teoretice au obținut cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat. iar procentul de promovabilitate în urma examenului de bacalaureat a fost cel mai ridicat în cazul acestor licee.

Grafice, statistici și concluzii aici.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.