Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Szarvast filmeztek a Kelemen-havasok Nemzeti Parkban

 

 

Egy szép szarvast filmezett le Cristin Cires vadőr a Kelemen-havasok Nemzeti Parkban, amelynek erdői biztosítják az állatvilág számára az egészséges életmódhoz szükséges menedéket, élelmet és nyugalmat.

A szarvas növényevő állat, kiterjedt erdőkkel rendelkező hegyvidéki területekhez alkalmazkodott, dombságon is megtalálható, és az utóbbi időben a síkságra is betelepítették. 18-20 évig élnek, és elérhetik a 300 kilogrammos súlyt is.

A Romsilva által gondozott 22 nemzeti és természeti park egyike a Kelemen-havasok Nemzeti Park 24.556 hektár kiterjedésű, Suceava, Maros, Beszterce-Naszód és Hargita megyék területén.

A gazdálkodási terv szerint 16.808,4 hektár szigorúan védett integrált terület, ahol tilos az emberi beavatkozás, 7.743,3 hektár pedig fenntartható védelmi terület, „ütközési” zónaként szerepel.

Cerb într-o pădure din Parcul Național Călimani din cadrul Romsilva

Un cerb frumos în stratul gros de zăpadă dintr-o pădure din Parcul Național Călimani, filmat de aproape de colegul nostru Cristin Cireș, ranger în cadrul parcului.Fauna din parc este tot timpul monitorizată de specialiștii Romsilva în teren.Pădurile din Parcul Național Călimani asigură faunei bogate toate condițiile de adăpost, liniște și hrană, necesare unui habitat sănătos.Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.La începutul primăverii, cerbii ”leapădă” coarnele, acestea crescând la loc vara și toamna, până în perioada boncănitului, când masculii se luptă între ei pentru supremația cârdurilor de ciute. Calimani National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita. Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare. Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani****Red stag in heavy snow into a forest from Călimani National Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Călimani

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 5 februarie 2019

 

 

 

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük