Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Júniusban több mint 27 millió euró AFIR kifizetés történt az Országos Vidékfejlesztési Program PNDR-kedvezményezettek számláira

 

 

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség összesen 27,3 millió euró (27.306.264 euró) összegű kifizetést hagyott jóvá beruházási projektekre, valamint környezetvédelmi és éghajlati intézkedésekre. A kifizetések 2022. június 6. és július 5. között történtek, a 2014–2020-as Országos Vidékfejlesztési Programon (PNDR 2020) keresztül Romániának juttatott pénzeszközökből.

A gazdálkodók, vállalkozók, feldolgozók és önkormányzatok beruházásaira az AFIR 15,5 millió eurót, az elszámolható kiadások rendezésére elkülönített vissza nem térítendő forrást utalt át.

Az AFIR ugyanakkor 11,8 millió euró összegű kifizetést hagyott jóvá, amelyet a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági Kifizetési és Beavatkozási Ügynökség (APIA) által kezelt környezetvédelmi és éghajlati intézkedésekkel kapcsolatos bevételkieséseinek kompenzálására nyújtottak.

Az AFIR az általa kezelt vissza nem térítendő közpénzből teljesíti a kifizetéseket a PNDR 2020 kedvezményezettjei számára, a kifizetési kérelmek benyújtása nyomán, a megkötött finanszírozási szerződésekre vonatkozó eljárások szerint.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.