Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miközben a lóvészi gyerekekről megfeledkeztek, Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke Budapesten örvendezik az úzvölgyi keresztek lebontásának

Több lóvészi család fejezte ki elégedetlenségét a múlt hét elején, mert nem a csíkszentmihályi busz egy hete nem járt a faluba.

Az Informatia Harghitei szerint 15 gyermeket érint a dolog, akik Lóvész szélén laknak.

Mi bemutattuk ennek a közösségnek a helyzetét egy másik közösséghez viszonyítva, amelyet a megyei adminisztráció előnyben részesít, és elvártuk, hogy a hatóságok tegyenek valamit, de sajnos…

A Hargita Megyei Prefektusi Intézmény megerősítette az Informatia Harghitei újságnak, hogy a csíkszentmihályi Lóvész faluból szülők egy csoportja arról értesítette, hogy „az iskolai kisbusz már nem szállítja a gyerekeket Lóvészről az iskolába, bár a minket értesítők szerint körülbelül egy hete eltakarították az utat”.

„Tekintettel a jelentett helyzetre, a prefektusi intézmény felkérte Csíkszentmihály önkormányzatát, hogy minél gyorsabban közöljék a szülők által jelentett helyzettel kapcsolatos álláspontjukat, és egyúttal határozzák meg a helyzet megoldására kidolgozott megoldásokat is. Megemlítjük, hogy az ebben az időszakban tapasztalt alacsony hőmérsékleti viszonyok figyelembevételével olyan körülményeket kell biztosítani, hogy a tanulók biztonságban és épségben érkezzenek meg az iskolába, ahol tanulnak” – közölte a Hargita megyei Prefektusi Intézmény.

Csíkszentmihály polgármesteri hivatala megemlítette, hogy Lóvész hegyvidéki fekvése miatt figyelembe kell venni, hogy az iskolai kisbusz nem alkalmas (felépítési szempontból) ilyen területeken és kedvezőtlen időjárási körülmények között történő közlekedésre, nem vállalható felelősség a gyermekek szállítására ezekről a területekről pontosan azért, hogy ne veszélyeztessék a tanulók egészségét és biztonságát. A polgármesteri hivatal által elküldöttek szerint fenntartható megoldás egy hegyi közlekedési eszköz beszerzése lenne.

Ezzel párhuzamosan, miközben ezek a lóvészi gyerekek feledésbe merülnek, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba Budapesten tartózkodott, és egy sör mellett élvezte a döntést, hogy le kell bontani az úzvölgyi kereszteket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.