Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tusnádfürdő Kupa- Kutyafogathajtó verseny

A Tusnádfürdői Adventure és Green Zone Egyesületek szervezésében 2019 február 2-3 között kerül sor a Tusnádfürdő Kupa-kutyafogathajtó verseny VII. kiadására.

A VII. kiadást megért verseny a nemzetközileg meghatározott versenykategóriák alapján történik, amelyeket a csapatban részt vevő kutyák száma és az északi kutyafajták szerint kategorizálnak. Az eddig jelentkező 20 versenyző Tusnádfürdőn 5 kategóriában rajtol, 8,4 és 2 kutyás fogatokkal. Az indulási sorrendet sorsolással döntik el a technikai értekezlet során és közzéteszik az esemény web- illetve Facebook oldalán.

A tulajdonképpeni verseny előtt a csapatok a stake-out-ba (az úgynevezett – ideiglenesen kialakított – karámba) fognak összegyűlni, majd onnan a sípálya közelében berendezett START-hoz állni.

A verseny két futamos, az első futam szombaton 11:00-kor rajtol, a második vasárnap 10:00-kor. Gyorsasági verseny lévén, a kutyák számának megfelelően a fogatok különböző: 10, 7.4 illetve 5.8 kilométeres távokat teljesítenek, időre. Ebben a sportban, ezek a távolságok rövidnek minősülnek, a kijelölt erdei pályák technikai szempontból fogják próbára tenni úgy a hajtókat, mint a kutyákat.

A rendezvény problémamentessége érdekében kérjük a nézőket és fényképezőket, hogy tartsák be a következő egyszerű szabályokat és tanácsokat:

-öltözz az évszaknak megfeleően;

– ne lépjél be és ne tartózkodj a pályán;

– a START és a FINISH vonalakat minden esetben hagyd szabadon, magyarán, ne lépj be oda, a verseny és a fogatok zavartalansága érdekében;

– a versenyen részt vevő kutyákkal csak a gazdák, hajtók engedélyével barátkozz;

– ne etesd a versenykutyákat;

– lehetőleg hagyd otthon a házi kedvenced, vagy ha mégis hozod, akkor vigyázz, ne kerüljön a versenykutyák közé;

– zsúfoltságra számítunk a sípálya környékén, ezért kérjük az autókat a központban leparkolni és a sípályáig gyalog jönni.

További információk itt:

http://sleddog.ro/ , https://www.facebook.com/events/1995616797174243/

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.