Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Betfalván és Csíkkarcfalván oltották a tüzet a tűzoltók

Foto: ISU Harghita

 

 

A tegnapi nap folyamán két tűzesetet, 16 SMURD esetet oldottak meg a Hargita megyei tűzoltók megyeszerte. 17 személynek nyújtottak elsősegélyt, 14 esetben valamilyen egészségügyi probléma és két sérülés miatt, illetve egy Székelyudvarhelyen a Tamási Áron utcában bekövetkezett közlekedési balesethez kapcsolódóan.

Tegnap reggel a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók és a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók több, mint 20 fős csapata öt tűzoltóautóval vett részt egy betfalvi lakástűz eloltásában. A tűzoltók érkezésekor égett a ház tetőzete, a padlás és a tetőtér 70 négyzetméteren, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek az épület egészére. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tüzet a talált állapotában eloltották, személyi sérülés nem történt. A tüzet valószínűleg egy meghibásodott elektromos vezetékben keletkezett rövidzárlat okozta. A tűzoltók beavatkozásának hála sikerült megmenteni 250.000 lej rétékben anyagi javakat, a keletkezett kár 40.000 lejre tehető.

Múlt éjszaka a balánbányai munkapont tűzoltói a Csíkkarcfalvához tartozó Csíkjenőfalva egyik házának kéményében égő tüzet oltották el. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy a kéményben fojtottan ég a lerakodott korom. Az efféle eseményeket az idejében ki nem tisztított kémények állapota okozza.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben állnak a nap 24 órájában az operatív beavatkozásra sürgősségi esetekben, illetve elsősegélyt nyújtani a bajbajutott polgároknak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.