Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tűz ütött ki Balánbányán egy lakrészben

Illusztráció

12 sürgősségi esetet kezeltek a Hargita megyei katonai tűzoltók az utóbbi 24 órában, a megyében. Két tűzesethez és 10 esetben (8 egészségügyi probléma, két sérülés) elsősegélynyújtásra riasztották a megmentőket.

Tegnap délután egy balánbányai lakrész konyhájában keletkezett tüzet kellett eloltaniuk a tűzoltóknak. Megérkezésükkor megállapították, hogy a lakrészt elárasztotta a füst, szerencsére csak a tűzhelyen felejtett étel égett. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében ne hagyjuk felügyelet nélkül a fövő ételt, az edényt pedig úgy kell elhelyezni a nyelével, hogy ne essen le. Amikor mégis kigyullad az étel azonnal zárjuk el a gázt/elektromos áramot az edény alatt. Ne dobjuk a padlóra vagy a konyhabútorra a forró edényt, a tűz kialszik, ha egy fedőt vagy vizes törlőt teszünk az edényre.

Tegnap este a gyergyószentmiklósi tűzoltók és a gyergyóditrói önkéntes tűzoltók egy ditrói ház kigyulladt tetőzetét oltották el. A tetőzet kb. 10 négyzetméteren elégett, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni 100.000 lej értékben anyagi javakat, a keletkezett kár 4.000 lejre becsülhető. A tüzet valószínűleg a meghibásodott kéményből kipattanó szikra okozta.

A Hargita megyei tűzoltók ezen a hétvégén is készenlétben állnak optimális beavatkozásra a polgárok kérésére.

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük