Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rövidzárlat által okozott lakástűz az Oroszhegyhez tartozó Székelyszentkirályon

Február 22-én, hétfőn, 19:30 körül a székelyudvarhelyi katonai tűzoltókat és az oroszhegyi önkéntes tűzoltókat az Oroszhegy községhez tartozó székelyszentkirályi lakástűzhöz riasztották.

„A helyszínre érve az operatív csapatok megállapították, hogy két szobában égnek a lángok, kb. 30 négyzetméteren, ég a bútorzat, az ajtók, az ablakok, és fennáll a veszély, hogy a lángok átterjednek az egész lakásra. A 30 tűzoltó egy óra leforgása alatt eloltotta a tüzet, ezáltal sikerült 320.000 lej értékben anyagi javakat megmenteni. A tűzben elégett a két szoba bútorzata, 3 ajtó és 4 ablak, egy tévé, ruhanemű, a keletkezett kár 20.000 lejre tehető. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A tüzet egy rövidzárlat miatt keletkezett, amelyet egy feszültség alatt maradt, felügyelet nélkül hagyott, üzemelő légfűtő okozott”, közölte a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség.

Az ehhez hasonló kellemetlen események megelőzése érdekében vegye figyelembe az alábbiakat:

Ne hagyja az elektromos készülékeket felügyelet nélkül;

Ellenőrizze az elektromos készülékek és fűtőberendezések épségét, és ha hibásak, javítassa meg szakemberrel, vagy vásároljon újakat;

Ne helyezzen elektromos fűtőtestet éghető anyagok közelébe;

Ne tegyen éghető anyagokat elektromos fűtőberendezésekre;

Kapcsolja ki az elektromos fűtőtesteket, mielőtt elhagyja a házat vagy elalszik;

Ne hagyja a gyermekeket felügyelet nélkül a fűtési rendszerek (kályhák vagy elektromos fűtőberendezések) működése közben.

A Hargita megyei katonai tűzoltók a nap 24 órájában szolgálatban vannak, hogy a nehéz helyzetben lévő polgárok kérésére azonnali beavatkozást végezzenek.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.