Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kémény okozta lakástűz Csíkszeredában

Múlt éjjel, 01:23-kor egy tűzesethez riasztották a tűzoltókat a csíkszeredai Márton áron utcában.

Illusztráció

 

„A tűzoltók helyszínre érkezésekor égett a kazánház 20 négyzetméteren, a lángok átterjedtek a ház tetőzetére is. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tüzet a talált stádiumban eloltották, sérülés nem történt. A tűzben elégett a kazánház 20 négyzetméteren, a tetőzet 15 négyzetméteren, a hőközpont, autóalkatrészek, a tetőtérbe vivő lépcső; megrongálódtak a falak és a mennyezet kb. 20 négyzetméteren”, közölte az ISU Hargita szóvivője.

A tüzet valószínűleg a rossz állapotban levő kémény túlhevülése okozta. A beavatkozás során 250.000 lej értékben sikerült anyagi javakat megmenteni, a keletkezett kár 25.000 lejre becsülhető.

A fentihez hasonló események megelőzése érdekében az ISU Hargita a következő intézkedések betartását javasolja:

-A kéményeket ki kell tisztítani, ellenőrizni és javítani kell, ha hibát találnak;

-Az épületek padlásán a kéményeket kívül és belül vakolni kell, lemeszelni, hogy könnyen megfigyelhessük azokat a lehetséges repedéseket, amelyeken keresztül a szikrák, amelyek gyújtóforrást jelenthetnek, kiszabadulhatnak;

-A kéményeket a plafon éghető elemeitől a kémény téglafalazatának megvastagításával kell szigetelni, és a kémény és a plafon közötti térben tűzálló anyagréteg használatát ajánljuk.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük