Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szándékosan okozták a tüzet Borszéken. A bűncselekmény elkövetésével egy 41 éves helyi lakost gyanúsítanak

 

A Hargita megyei rendőrök szakszerű tevékenysége a borszéki tüzet szándékosan okozó 41 éves helyi lakos azonosításával végződött.

2021 június 14-én, 01:07-kor a borszéki rendőrséget arról értesítették, hogy tűz van a Dózsa György utcában a garázsok környékén.

A helyszínre érkező operatív csapat megállapította, hogy a tűz az egyik lakóház mellett található szeméttárolóból jön, ahonnan átterjedt a fából hevenyészett garázsokra és melléképületekre.

A tűz nem okozott személyi sérülést, a garázsokban a tűz idején nem voltak autók, így a kár csak az építményeket érte.

A tűz eloltása után a készenléti felügyelőség szakemberei megállapították, hogy a tüzet szándékosan okozták, az ügyben eljárás indult rongálás bűntettének elkövetése miatt.

A rendőrök operativitásának és szakmaiságának köszönhetően azonosították a 41 éve helyi lakost, akit a tűz okozásával gyanúsítanak.

További bizonyítékok gyűjtése érdekében június 17-én a férfi lakásán házkutatást tartottak, ahonnan a nyomozás folytatása érdekében elektronikai berendezéseket, egy mobiltelefont és ruhanemút vittek el.

Az ügyben folytatódik a vizsgálat az ügyész koordinálásával, a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

  • Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.