Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb lazító intézkedések július 1-től

A kormány döntött a július 1-jén érvénybe lépő főbb lazító intézkedésekről. Ezeket Florin Cîțu miniszterelnök és Raed Arafat államtitkár jelentette be.

Néhány a főbb intézkedésekből:

-2500 személy részvételével lehet szervezni kulturális, szórakoztató eseményeket. Minden személyre kell jusson legalább 2 négyzetméter, hordani kell a védőmaszkot. Az eseményeken azok vehetnek részt, akiknek legalább 10 nap eltelt a második oltástól, 72 óránál nem régebbi RT-PCR negatív teszttel, 24 óránál nem régebbi gyorsteszttel rendelkeznek, illetve aki az elmúlt 90 napban átesett a fertőzésen. Amennyiben minden résztvevő beoltott, 2500 személynél többen is lehetnek a rendezvényen.

-Szabadtéri és beltéri sportrendezvényeken a helyek 50 %-át foglalhatják el a nézők. Azok lehetnek a lelátókon, akiknek legalább 10 nap eltelt a második oltástól, 72 óránál nem régebbi RT-PCR negatív teszttel, 24 óránál nem régebbi gyorsteszttel rendelkeznek, illetve azok, akik az elmúlt 90 napban átestek a fertőzésen. Ha mindannyian be vannak oltva, meg lehet tölteni a nézőteret.

-Az edzőtermek, a szállodák, panziók, vendéglők teljes kapacitással működhetnek. A vendéglők, kávézók éjjel 2 óráig tarthatnak nyitva.

-A klubok, diszkók 70 %-os kihasználtsággal működhetnek éjjel 2 óráig.

-Beltéren 150 személy részvételével szervezni konferenciákat a védőmaszk hordásával

-Nem kötelező viselni a maszkot beltéren, ahol legtöbb tíz ember dolgozik, azzal a feltétellel, hogy mindenkinek meglegyen az oltása és biztosítva van min. 1 méter távolság.

-Ismét lehet vásárokat szervezni.

-Kikapcsolódási és sporteseményeket lehet szervezni legtöbb 0 személy számára, akik nem egy háztartáshoz tartoznak.

A CNSU 2021.06.24/41-es Határozata itt olvasható
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.