Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rovarirtás kezdődik Csíkszeredában

Illusztráció

Holnap, augusztus 8-án kezdődik Csíkszeredában a rovarritkítás, közli a polgármesteri hivatal. A megbízott cég 13 helyszínen végzi a beavatkozást, első körben szúnyogok ellen.

Csíkszereda többéves szerződést kötött a Csík Turism Montan Kft.-vel a rovarirtást illetően, és az első beavatkozás holnap 21.00 órakor kezdődik a következő helyszíneken: Központi park, Majláth Gusztáv Károly tér, Kőrösi Csoma Sándor utca, Vár tér, Temesvári sugárút, Gál Sándor tér, városi stadion, Nagyrét utca, Ifjúsági park, Szentlélek utcai köztemető, hősök temetője, zsögödi strand és környéke, Szeredai fürdő.

A rovarritkítás során hidegködöt és víz alapú vegyszereket használnak, hatóanyaguk a cipermethrin és a tetramethrin, ezek ellenszere pedig az Atropin.

Kérjük a lakosságot, hogy a belégzés elkerülése érdekében a beavatkozás idején és az azt követő félórában lehetőleg kerüljék a felsorolt helyszíneket, rosszullét esetén pedig forduljanak orvoshoz.

A nagyobb hatásfok elérése végett a szúnyogritkítást 10–14 nap múlva megismétlik. A beavatkozás csakis közterületen történik, a még jobb eredményért magánterületeken is most érdemes szúnyogot irtani.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük