Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vállalkozói inkubátorház Balánbányán európai alapokból finanszírozva

Hargita Megye Tanácsa és Balánbánya önkormányzata a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségen keresztül sikeresen pályázott vállalkozói inkubátorház létrehozására a 2014-2020 Regionális Operatív Program keretében új vállalkozások létrehozásának ösztönzésére, többek között vállalkozói inkubátorházon keresztül.

Az érdekelt cégek február 17-ig nyőjthatnak be ajánlatot az épület felújítására.

Balánbányán 15 kezdő vállalkozásnak tud helyet biztosítani a felújított egykori óvodaépület.

A beruházás kedvezményezettjei vállalkozó szellemű fiatalok, egyéni vállalkozók, a térség lakossága lesznek, a várt eredmények között szerepel a vállalkozások vagy működő vállalkozások számának növekedése, az innovációk által hozott hozzáadott érték a munkanélküliség csökkenése, a jövedelem növekedése.

Újdonság, hogy a beruházás mellett a pályázat százszázalékos finanszírozást biztosít képzésekre a fiatal vállalkozóknak, többek között az üzleti terv írásában vagy a cégmenedzsmentben.

„A vállalkozói inkubációs központ célja, hogy kineveljen egy erős vállalkozói réteget. Az új vállalkozások létrehozása és új munkahelyek teremtése mellett ez pozitívan befolyásolja a megye egészének gazdaságát” mondta Borboly Csaba.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.