Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Ineffable bemutatja az “NEW DIMENSION” albumot – VR360 koncert keretében

A VR360 -ban készült új INEFFABLE album – “NEW DIMENSION” – bemutató koncertje 2021. augusztus 21 -én este lesz elérhető 19:00 órától.

 

 

A felvételek július 12 -én készültek az Andrei Mureșanu Színházban a Popas Production és a Loop Virtual Reality Solutions együttműködésével, amelyek egyben a VR360 -ban teljesen adaptált színházi műsorok készítői is.

Az Ineffable  együttes 2017 -ben jött létre – Regián Réka Kata: hang, fuvola; Lukács Márton Örs: billentyűs hangszerek; Szerecsán Tihamér: basszusgitár; Sercei Ossián: dob – még fiatalok és frissek a zenei életben, új zenei irányzatokat tapasztalnak ki, többdimenziós zenekarként definiálják magukat, az R&B és a jazz új szellemiségével és pikáns szöveggel. Első albumukat 2019 -ben adták ki, és hét videót forgattak a kezdetek óta, de már dolgoznak egy új klipen, a megjelenés augusztusra várható.

A második album, a New Dimension egy járvány közepette született. Ennek megvalósítása érdekében a zenekar többnyire online dolgozott, ami bonyolultabb és lassabb folyamatot jelentett. A keverést és a hangszerelést Lukács Márton Örs végezte, a mastering az USA -ban történt. Mivel az album élő kiadása a jelenlegi egészségügyi válság miatt elmaradt, a zenekar innovatív alternatívát keresett az új album népszerűsítésére. Az e téren gazdag tapasztalatokkal rendelkező Popas Productionnál és partnereinél találták meg, amit kerestek.

A produkciós csapat által összegyűjtött információk alapján úgy tűnik, hogy hasonló kezdeményezés még nem volt a világon.

“Úgy tűnik, hogy mi lehetünk az elsők, akik ilyen bemutatási módszert választottak, és így szeretnénk megszólítani közönségünket. Ez a bátorság jele a részünkről, a produkciós csapat és a stúdió részéről, mert ez egy mindenki számára ismeretlen terület ” – mondta a sajtótájékoztatón az együttes menedzsere, Bodó István.

A VR360 színházi projekt létrehozása során szerzett tapasztalatok fontosak az új projekt megvalósítása szempontjából, de sok még a felfedezésre váró feladat. Ezenkívül egy koncertet teljesen más irányból kell megközelíteni, mint a színházi előadást, mind kép, mind főleg hangzás szempontjából.

“Ez egy úttörő kísérlet, és mivel nincs sok tapasztalat és kísérlet ebben az irányban, új képletet kell találni az emberi fül által a térben tapasztalható hangra. (…) Szinte a nulláról kezdjük a hangszerkesztést, mert a keverési és elsajátítási technika gyakorlatilag minden aspektusát újra kell tanulni. (…) Minden egy szférában történik, majd elkezded hallani a hangot olyan formában, amely túlmutat az eddigieken. És nagyon örülök, hogy vannak kollégáim, akikkel megtehetjük az első lépéseket ezen az ismeretlen úton. Egyre nagyobb az igény, de ugyanakkor gyönyörű “kihívás” is. Aki hallgatta és megtapasztalta ezt a 360 hangot, az csak egy szótaggal jellemezhetné: “WOW” – mondta Marius Popa, a Popas Productions munkatársa a sajtótájékoztatón.

“A koncert ugyanabban a térben zajlott, ahol az első VR színházi előadást játszották. Valahogy ugyanazt a felszerelést használjuk, de másfelől a színpadi mozgás teljesen más, az alapötlet teljesen más, és más történetet szeretne közvetíteni, és 100% -ban alkalmazkodni kell az új kontextushoz ” – mondta Ștefan Stamate a Loop Virtual reality Solutions -től.

A közönség és a várható visszajelzések tekintetében, mivel ez a módszer abszolút újdonság, a projektfejlesztőknek nincsenek irreális reményeik.

“A nagyközönséget elérő technológia üteme meglehetősen lassú, különösen azért, mert az emberek általában nem szívesen próbálják ki ezt a technológiát, vagy nem annyira nyitottak a művészet és a technológia összeolvadására. Eddig csak néhány projekt létezik, még európai szinten is, amelyek ötvözik a művészetet a technológiával, de a válasz pozitív, a VR360 pedig az ideális módja az érzés közlésének, az élmény felajánlásának. (…) Nem azt mondom, hogy ez a fajta élmény valaha felváltja az élő show által kínált valódi érzést, de lehet alternatíva. Ez egy másik módja annak, hogy kifejezzük érzéseinket ” – mondta Andreea Centea, a Loop Virtual Reality Solutions munkatársa, aki gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a koncertek szervezésében.

A tényleges koncerten kívül ingyenesen megtekinthetnek egy VR360 -as videó előnézetet is, hogy vonzza közönségünket, és kedvet kapjon a VR360 -as koncert megtekintéséhez.

Kellemes megtekintést és egyedi VR360 élményt kívánunk! Várjuk Önöket 2021.08.21 -én, 19.00 órakor. Koncertjegyek a livetickets.ro platformon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.