Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Helyhatósági választási tájékoztató

 

Fotó: Community Impact Newspaper

Hargita megye átvette mind a 295500 szavazólapot, annak négy típusát (polgármester, helyi tanácsosok, megyei tanács, megyei tanács elnöke), amelyet a Hivatalos Közlöny Kht. nyomtatott ki, és az Egészségügyi Minisztérium által biztosított védőmaszkokat, kesztyűket és fertőtlenítőszereket a 291 szavazókörzet számára., amelyeket szeptember 25-vel kezdődően szétosztanak a megye szavazókörzeteiben. Szétosztásra kerül: 63.125 védőmaszk, 2201 liter felületfertőtlenítő és 900 liter kézfertőtlenítő, illetve kesztyűk a szavazókörzetek biztosai számára, tájékoztat a Prefektusi Hivatal sajtóirodája.

Szeptember 22-én és 23-án 4 képzést tartottak a szavazókörzetek elnökei és helyetteseik számára.

A szeptember 27-i helyhatósági választáson Hargita megyében várhatóan 267.877, az állandó listákon nyilvántartott választópolgár szavaz majd a 291 szavazókörzetben (66 a négy megyei jogú városban, 20 az öt városban és 205 a megye 58 községében).

Hargita megye 423 iskolájából 141-ben fog szavazókörzet működni.

Az oktatási tevékenység, amely a diákok és tanárok fizikai jelenlétével valósul meg az érintett iskolaépületekben, 2020.09.25- 2020.09.29 között fel lesz függesztve, a tanítás online történik a Tanügyi Minisztérium által jóváhagyott módszertannak megfelelően.

A Belügyminisztérium munkatársai (rendőrség, csendőrök, tűzoltók) készek beavatkozni, ha szükséges, és minden szervezeti intézkedést megtesznek a szavazóhelyiségek biztonságának biztosítása érdekében.

A Belügyminisztérium által elrendelt intézkedések és fellépések megteremtik egy biztonságos szavazási folyamat feltételeit azok számára, akik szeptember 27-én, vasárnap az urnákhoz járulnak.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük