Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tájékoztató a 2014-2020-as Regionális Operatív Program által finanszírozott „Balánbánya város lakói életminőségének javítása” projekt állásáról

 

2021-ben nyerte meg a pályázatot Balánbánya, amely keretében jelenleg a tervezés folyamata történik meg és rövidesen kezdődnek az építési munkálatok is. Négy részből tevődik össze a pályázat, ebből három esetében a tervezésre vonatkozó szerződést 2022 június 28.-án írták alá. Ettől a dátumtól kezdve a tervezőknek két hónapjuk van a tervek elkészítésére, hogy utána áttérjenek a konkrét munkálatokra.

Ez a pályázat több helyszínt foglal magába:

  1. A Bagolyvár épületének a feljavítása, átalakítása bányászati múzeummá.

Az épület teljes szerkezete felújításra kerül és rendelkezni fog olyan technikai eszközökkel, amelyek szükségesek egy múzeum működtetéséhez.

  1. A Geo Bogza Általános Iskola felújítása

Ebben az esetben még nem sikerült aláírni a tervezési szerződést, számításaink szerint ez szeptember 15 körül fog megtörténni.

  1. A Hagymás utca feljavítása

Ez az utca 350 méter hosszú, szélessége pedig 3,5-4 méter között mozog. A munkálatok során tartófalakat építenek az utca szélén. Azért késik a tervezési szerződés aláírása, mert a területen ideiglenes építmények vannak (garázsok, kertek) és ezért nem tudjuk összekötni a Virág utcával. A beruházás az utca 350 méterén fog megvalósulni. Ezen a szakaszon 73 ideiglenes építmény van, amelyet le kell bontani a polgármester rendelete alapján. Ezt a bontást július 20.-ig kell befejezzék az érintett személyek.

  1. Négy terület feljavítása és átalakítása zöld övezetté

A négy terület, ahol munkálatok lesznek a következő:

  1. a) a 61-62 tömbházak körül levő park, játszótér
  2. b) az 50.-es tömbház melletti terület
  3. c) a 47.-es tömbház előtti zöld övezet
  4. d) a volt autóbusz állomás és környéke

Összességében 9298 négyzetméter lesz feljavítva és kialakítva.  Növényzet lesz ültetve, olyan elemek lesznek beépítve, amelyek emlékeztessenek a településünk bányász múltjára, valamint játszóterek lesznek kialakítva.  Ezen területek megfelelő közvilágítást is kapnak, kamerarendszerrel lesznek megfigyelve és a Június 1 utca térkövezve lesz, mivel ez a bejárata a kialakított zöld övezetnek.

A kellemetlenségek elkerülésére, alternatív megoldásokat kínálunk városunk érintett lakóinak, autóparkolók kialakítása révén és ideiglenes garázsok újjáépítésével más területen, a lehetőségekhez mérten.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.