Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A gépjárművek regisztrációját és törlését online is lehetővé tennék (sürgősségi kormányrendelet-tervezet)

 

A Belügyminisztérium (BM) által 2023. április 21-én nyilvános vitára bocsátott sürgősségi kormányrendelet tervezete egy olyan online platform létrehozását javasolja, amely jelentősen csökkentené az autókat vásárlók, árusítók, nyilvántartásba vevők, illetve nyilvántartásból kivonók utazását az intézményekbe. Ez a projekt, ha a kormány elfogadja, módosítja a kormány közúti közlekedésről szóló 195/2002-es sürgősségi kormányrendeletét.

A Gépjármű-nyilvántartó és Gépjárművezetői- jogosítvány Nyilvántartó Hivatal szintjén végzett statisztikai elemzés azt mutatja, hogy 2022-ben 1 455 388 forgalmi engedélyt adtak ki (nem számítva a sérült, elveszett vagy ellopott igazolványok másodpéldányaként kiállított dokumentumokat), és 167 847 esetben hajtottak végre törlési műveletet, ami azt jelenti, hogy évente körülbelül 1,6 millió esetben az ilyen műveletekre jelentkezőknek több hatóság, például a regisztrációs hatóság, a helyi adóhatóság és adott esetben az Adó és Pénzügyi Hivatal területi adóhatósága között kell ingázniuk.

A közvitára bocsátott projekt itt olvasható.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.