Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

60.000 lejes csalás. Két székelyudvarhelyi nő a kárvallott

 

Figyelem, hogy mit írunk alá! Két székelyudvarhelyi személy egy nem banki intézmény által szerkesztett kitöltetlen szerződést írt alá, ezáltal fejenként 30.000 lejes adósággal lettek „gazdagabbak”.

2018 szeptember 13-án, 13:30 körül egy 27 és egy 35 éves székelyudvarhelyi személy tett bejelentést a rendőrségen, miszerint csalás áldozatai lettek. A kér értéke 60.000 lej.

A nyomozás során kiderült, hogy 2018 áprilisában a két személy egy nem banki intézmény által kiállított szerződét írtak alá üresben, egy kölcsön ígéretéért cserébe. Ám a megígért kölcsön nem érkezett meg, ehelyett felszólító levél érkezett, hogy 30.000 lejjel tartoznak fejenként, és hátralékban vannak a részletek befizetésével.

Az ügyben csalás bűncselekményének elkövetése miatt folyik a kivizsgálás.

A rendőrség felhívja a polgárok figyelmét a kitöltetlen, vagy a nem megfelelően kiállított dokumentumok aláírásának veszélyére, valamint arra is figyelmeztetnek, hogy ne bízzunk meg ismeretlen személyekben, akik nem átallják kihasználni polgártársaik jóhiszeműségét.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.