Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Váratlan ellenőrzések néhány elektronikai vállalat székhelyén. A lehetséges ármegállapodás

Az Országos Versenyhivatal közli, hogy be nem jelentett ellenőrzéseket végzett a Samsung Electronics Romania SRL, az Altex Romania SRL, a Flanco Retail SA és a Dante Internațional SA társaságok székhelyén.

Az ellenőrzéseket az eladási árak rögzítésére irányuló lehetséges megállapodások és / vagy összehangolt magatartások vizsgálata részeként hajtották végre a Samsung Electronics Romania SRL által a romániai elektronikai termékek és az informatikai és technológiai piacon alkalmazott kereskedelempolitikán belül.

A Versenyhivatal szerint a vizsgálat a Samsung Electronics Romania SRL és partnerei, köztük az Altex Romania SRL, a Flanco Retail SA és a Dante International SA kapcsolatára vonatkozik.

A nyomozás a Versenyfigyelmeztető Platformon kapott információk alapján indult.

A Samsung Electronics Romania SRL a Samsung vállalatcsoport helyi gyártója valamint az elektronikus és informatikai termékek globális forgalmazója.

Az Altex és a Flanco online és a nemzeti áruházi hálózatokon keresztül értékesíti az elektronikai, számítástechnikai cikkek, a háztartási gépek és a multimédia kategóriájába tartozó termékek széles skáláját.

A Dante kezeli az eMAG.ro online platformot, amelyen keresztül számos IT-terméket, berendezést és alkatrészt, elektronikát, készüléket stb. forgalmaz.

A benyújtott dokumentumok a román versenyhivatal elemzése alatt állnak, specifikus eljárásokon belül. Az előre be nem jelentett ellenőrzéseket a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság engedélyezi, és azokat az elemzett lehetséges versenyellenes gyakorlatok tisztázásához szükséges összes információ és dokumentum beszerzésének szükségessége indokolja.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.