Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: 30 év fennállás, 30 év tevékenység

A csendőrcsapatok intézményi reformja keretében 1991 november 1-jén a román kormány 0696-os sz. rendeletével megalakult a Marosvásárhelyi Csendőrdandár, amelynek tagja a Csíkszeredai Csendőrzászlóalj is. Harminc év elteltével az intézmény folytatja működését mint Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.

A Román Csendőrség az állam katonai státuszú szakosodott intézménye, a Belügyminisztérium része, amely a törvény alapján gyakorolja a közrend és a közbéke, valamint az állampolgárok alapvető jogainak és szabadságainak, a közvagyon védelmére vonatkozó feladatait, valamint a bűncselekmények és a hatályos törvények egyéb megsértésének megelőzését és felderítését, valamint az állam alapvető intézményeinek védelmét és a terrorcselekmények elleni küzdelmet.

A történelmet emberekkel írják, emberekért, és akik ezt az intézményt, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőséget szolgálták, homlokuk izzadságával írták meg a Hargita megyei csendőrség történetét és a román csendőrség történetének egy részét is.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség 30 éves fennállása alatt 9 átszervezésen ment keresztül, amelyek célja a szervezeti felépítés a folyamatosan változó társadalom követelményeihez való igazítása és a Hargita megyei lakosság biztonsági követelményeinek való megfelelés volt.

Visszatérve a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség jelenlegi helyzetére, elmondhatjuk, hogy szolgálatokra, irodákra, osztályokra és különítményekre szerveződik, Hargita megyében Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Maroshévízen, Borszéken, Parajdon, Tusnádfürdőn, valamint Hargitafürdőn és Gyilkostó üdülőhelyeken rendelkezik hatáskörrel, ugyanazokat az eszméket célozva meg, mint kezdetben: hogy e megye lakói biztonságban nevelhessék gyermekeiket, és harmonikus életet élhessenek a határok és előítéletek nélküli Európában.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.