Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A kriptovaluta kereskedésből származó 131 millió eurót ellenőriznek az adócsalás ellenőrei

Az  Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) közli, hogy alkalmazkodik a technológia fejlődéséhez és a pénzügyi piaci trendekhez, és ellenőrzi a kriptovaluta kereskedésből származó bevételeket.

Így az ANAF-on belüli Adócsalás Elleni Főigazgatóság (DGAF) felügyelői ellenőrzéseket kezdeményeztek a 2016 és 2021 között a kriptovaluta-kereskedelemből származó bevételek ellenőrzésére különböző decentralizált platformokon, például Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX és mások.

Az első szakaszban 63 román állampolgár több mint 131 millió eurós bevételét azonosították. A DGAF ellenőrei a mai napig kb. 48,67 millió eurót azonosítottak, amely részben vagy egészben kimaradt a nyilatkozatból. A be nem jelentett adókötelezettségek behajtására eddig összesen kb. 2,10 millió euró. Jelen pillanatig a be nem jelentett adókötelezettségek behajtására adóhatározatokat adtak ki kb. 2,10 millió euróra.

Megemlítendő, hogy ugyanakkor a kriptovaluták kereskedéséből származó kb. 15 millió eurós bevételt is azonosítottak, amelyet teljes egészében bevallottak, és amelyekre kifizették az adót és társadalombiztosítási járulékot.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.