Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A közösség számára létfontosságú intézmények döntéseket hoznak a polgárok támogatására az aktuális problémák megoldásában

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere október 26-án, kedden tartott közös sajtótájékoztatóján ismertette a két intézmény világjárvánnyal összefüggésben hozott főbb döntéseit és intézkedéseit, az ügyfélfogadási eljárásra vonatkozó jogszabályi változások eredményeként.

Ebben az értelemben Borboly Csaba kijelentette: „A digitalizáció és a polgárok problémáinak online megoldásának lehetősége a világjárvány pozitív oldala. Nagyon fontosnak tartom ennek a munkamódszernek a fenntartását a járvány megszűnése után is, és ezzel kapcsolatban átiratot küldtünk Tánczos Barna miniszternek, a Kutatási, Innovációs és Digitalizációs Minisztérium ideiglenes miniszterének, mert nagyon fontosak az adminisztrációs költségek és láttuk, hogy a cégek, civil szervezetek, dolgozni akaró emberek forrásainak legalább 10%-át felemészti a túlzott bürokrácia.

Hargita Megye Tanácsának elnöke ugyanakkor pontosította, hogy intézményi szinten hibrid formátumban szervezték meg a munkát, így a dolgozók egy része távmunkában, egy része pedig az intézmény székhelyén dolgozik. A sürgető problémák megoldása érdekében Borboly Csaba az info@hargitamegye.ro  e-mail címet ajánlja az állampolgároknak, amelyre a kéréseiket elküldhetik, jelezve, hogy az intézményen belüli osztályok által nyújtott egyes szolgáltatások enyhén nehézkesek lesznek a következő időszakban.

A fizikai okmányokkal érkezőknek tudniuk kell, hogy néhány napig „karanténba” helyezik az iktatóba beküldött irataikat, mert munkatársainknak biztonságban kell lenniük, és ügyelni kell arra, hogy a fertőzés ne legyen lehetséges. Ezért kérem mindazokat, akik e-mailben engedélyezési, jóváhagyási kérelmet, nyilatkozatot tudnak nekünk küldeni, hogy ezt a szempontot vegyék figyelembe. Ugyanígy járunk el az építési igazolásokkal, városrendezési igazolásokkal, egyéb projektekhez és programokhoz szükséges dokumentumokkal kapcsolatban is” – tette hozzá az elnök.

A Hargita Megyei Tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság kapcsán Borboly Csaba pontosította, hogy az intézmény földszintjén a prevenciós intézkedések betartásával folyamatosan fertőtlenített, tanácsadásra alkalmas teret alakítottak ki, de azt is, hogy lehetőség van telefonon kérni kollégák helyszínre való kiszállását, ahol a helyzet megkívánja és az intézmény úgy dönt.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a konferencián arról biztosította a jelenlévőket, hogy igyekszik minél elérhetőbbé tenni a lakossággal való kapcsolatokat, de betartva a kapcsolattartásra vonatkozó előírásokat.

A polgármester egyúttal arra kérte a család azon tagjait, akik zöld bizonyítvánnyal rendelkeznek, hogy támogassák azokat a családtagokat, akik még nem rendelkeznek ilyen okirattal, és sürgős problémát kell megoldaniuk.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük