Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Találkozás Alex Moldovan íróval

Több mint százötven gyerek részvételével zajlott le a XIII. Hargita Megyenapok keretében szervezett, gyerekfoglalkozással egybekötött találkozó Alex Moldovan, az Olguța si un bunic de milioane gyermekregény írójával és Vass József illusztrátorral, két helyszínen: a Csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban és a Salamási Községi Könyvtárban.

A megyei könyvtár dísztermét megtöltötték a „Nagy Imre” és a „Liviu Rebreanu” iskolák, a „Nagy István” Művészeti Szakközépiskola és az „Octavian Goga” Szakközépiskola tanulói.

A salamási Kultúrház klubterme a „Sfântu Andrei” Iskola tanulói mellett vendégül látta a bélbori („O.C.Taslauanu” iskola) és galócási („Dumitru Gartofan” iskola) vendégeket is.

Az „Olguța si un bunic de milioane” regény megyénkben a folyamatban levő „Könyvcsata” nevű felolvasó vetélkedő által vált ismertté. A cselekmény elárulása nélkül a regényben előforduló témákról beszélgettünk, mint: gazdagság és luxus, viselkedés, egészséges életmód, félelem, a dolgok jó és rossz oldala.

Az ügyes, de inkább a szerencsés gyermekeket kifejező felolvasásért, kitartó érvelésért és ötletes jellemzésekért díjjal jutalmazták. Mindkét helyszínen a kiosztott díjak száma megegyezett egy szokványos sárkány fejeinek számával, a szerencse nagyban közrejátszott a hét díj odaítélésében. A résztvevő fiatalok egyike, aki nagyon szerette volna megnyerni a regény egy példányát összefoglalta a nem nyerés előnyét: „Megírom a saját könyvemet!”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.