Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Folytatódik a találkozók sora a román-magyar együttélés érdekében

  • A román közösség képviseletében véleményvezérek vettek részt a második kerekasztal megbeszélésen

 

Hargita Megye Tanácsának célja a jó gyakorlatok összegyűjtése és azok hasznosítása egy román-magyar együttélési kódexben, amely a helyi multikulturális közösség fejlődéséhez vezet.

Így november 21-én a megyei tanács kezdeményezésére a második találkozóra került sor a román közösség képviselőivel, véleményformálókkal, oktatási és kulturális területen.

A kultúrát és az oktatást a multikulturális interetnikus együttélés mércéjének, meghatározó elemének tekintik, nyilvánvalóan szükségessé vált a két közösség tagjait összehozó közös rendezvények szervezése.

A megbeszélések eredményeként felmerült az igény a magyar közösség képviselőivel való ilyen jellegű találkozók folytatására, valamint közös rendezvények megvalósítására.

A következő hetekben is folytatódnak a találkozók különböző tevékenységi területeken.

A megyei tanács álláspontjának támogatására arra kérik az állampolgárokat, hogy november végéig töltsék ki a román-magyar együttélésről szóló kérdőívet:

https://www.survio.com/survey/d/D9M3G1I5E9K6F6X0A
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.