Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Intemperiile meteo au lăsat sute de case fără curent electric, iar inundațiile au afectat zeci de gospodării

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: ISU Harghita

Pe parcursul nopții trecute, echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Praid, Corund și Ocna de Jos au acționat, cu motopompe, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale din mai multe gospodării și curți; au fost afectate în jur de 40 de case și curți în Praid și circa 20 de case și curți în Ocna de Jos, potrivit ISU Harghita.

Intervenții punctuale ale pompierilor militari pentru înlăturarea efectelor negative generate de inundaţii s-au înregistrat și în Gheorgheni (1 curte și o anexă gospodărească inundată), Miercurea Ciuc (2 case, 1 anexă și o curte), Capu Corbului (cabană de vânătoare).

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploaie torențială), aseară au rămas nealimentate 23 PT-uri din 11 localități (CĂLUGĂRENI, GHIPEȘ, MĂRTINIȘ, BĂCULEȚI, BĂDENI, RAREȘ, ORĂȘENI, SÂNPAUL, CRĂCIUNEL, SAT NOU, OCLAND), cu 1749 utilizatori; echipele distribuitorului de energie electrică au acționat în teren pentru remedierea defecțiunilor. La această oră, sunt intervenții în desfășurare la Toplița (subsolul unei societăți comerciale și a unei anexe gospodărești) și Gheorgheni (3 subsoluri ale unor case).  Totodată, mai sunt nealimentate cu energie electrică 5 PT-uri din 4 localități (CĂLUGĂRENI, GHIPEȘ, MĂRTINIȘ, BĂCULEȚI), cu 341 utilizatori; remedierea acestor defecțiuni va avea loc în cursul zilei de astăzi.

În zona Toplița, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploi torențiale), au rămas nealimentate cu energie electrică 13 PT-uri din 2 localități (Bilbor, Toplița – parțial), cu 961 utilizatori. Se va interveni în cursul zilei de astăzi pentru remedierea defecțiunilor.

Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de vreme rea, valabil de astăzi de la ora 10:00 până mâine la ora 02:00. Vom avea parte de grindină, descărcări electrice, vânt, vijelii, ploi, și averse ce vor cumula peste 40l/mp, restrâns 50-80l/mp.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük