Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

30 napra felfüggesztik a kórházi beutalásokat és a nem sürgős műtéteket a közkórházakban

Raed Arafat, a DSU vezetője hétfő este bejelentette, hogy az állami kórházak 30 napra felfüggesztik a kórházi beutalásokat és a nem sürgősségi műtéteket.

A DSU vezetője azt is pontosította, hogy “a rendelkezések nem vonatkoznak vészhelyzetekre, terhes nőkre, akik kötelező ellenőrzést igényelnek, krónikus rákos betegekre vagy dialízisre szoruló személyekre.”

Arafat megemlítette, hogy a szakorvos a megfigyelési lapon indokolja, hogy mi az az orvosi motiváció, amely miatt szükség van a beteg kórházi ápolására.

Azt is bejelentette, hogy az összes sürgősségi orvosi rezidenst a sürgősségi betegfogadó egységekbe küldik “személyzet kiegészítésére”, és az Egészségügyi Minisztérium szintjén “arról is tárgyalnak, hogy az ATI rezidensekre nézve bizonyos intézkedéseket tegyenek, minél nagyobb számú rezidens mozgósítására”.

Továbbá az orvosok 12 órás műszakban dolgoznak (24 órás szünettel), és az orvosi személyzetet ennek a rendszernek megfelelően át lehet szervezni azokban a COVID-egységekben, ahol nagyobb számú orvosra / ápolóra van szükség.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.