Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ingyen wifi használható a borszéki köztereken

Foto: NTech News

Borszék közterületein 12 hozzáférési pontból álló vezeték nélküli internethálózatot telepítettek. A 15 ezer euró értékű projektet az Európai Unió által finanszírozott WiFi4EU program keretében hajtották végre.

A WiFi4EU 2019 szeptemberi harmadik fordulójának eredményeként több mint 1780 település 15 000 euró értékben kapott utalványt a Wi-Fi berendezések (vezeték nélküli hozzáférési pontok) vásárlásának és telepítésének költségeinek fedezésére, olyan helyeken, mint könyvtárak, múzeumok, parkok vagy nyilvános terek. Romániában 142 helységet finanszíroztak ezen kiírás alkalmával.

A beruházás révén összesen 12 hozzáférési pontot szereltek fel: kettőt a polgármesteri hivatalnál (1 kívül, 1 az épületben), hármat a kultúrház épületénél (1 kívül, 2 az épületben). Egy-egy készülék található az alsóborszéki parkban, a 7vezér sétányon, a turisztikai információs központ, a régi poliklinika és a borvízmúzeum épületén, illetve került még elosztópont a Reménység Síközpont területére, illetve az ortodox templom előtti parkba. A hálózatot a Szeben megyei ITConstruction Security Service KFt. építette ki, a hozzáférési pontok internet és áramellátását a polgármesteri hivatal biztosítja.

A használathoz a WIFI4EU nevű hálózatot kell keresni, a csatlakozás jelszó nélkül történik.

A WiFi4EU projekt több felhíváson keresztül zajlik mind a 28 tagállamban, valamint Norvégiában és Izlandon. Miután az önkormányzatok regisztráltak a WiFi4EU platformon, egyszerű kattintással pályázhatnak utalványra. Az Európai Bizottság a regisztráció sorrendjében választja ki a kedvezményezetteket, biztosítva a földrajzi egyensúly betartását.

Erre a kiírásra 26,7 millió euró állt rendelkezésre, és több mint 11.000 pályázatot nyújtottak be. A kedvezményezetteket sorrendben választották ki, figyelembe véve a földrajzi egyensúlyt. Az előző fordulókban 6200 település kapott utalványt, a költségvetés 42 millió euró volt az első szakaszra (2800 nyertes), és 51 millió euró a második fordulóra (3400 nyertes).
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.