Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az internet-barát vagy ellenség

A virtuális környezet korunk szinte nélkülözhetetlen aspektusává vált, ám az internethez való hozzáférés bizonyos kockázatokkal is együttjár.

Így az egyes tevékenységek megkönnyítése mellett egyre szélesebb körben elterjedtek a különféle csalások is.

A Hargita megyei rendőrfelügyelőség különféle platformok megjelenéséről értesíti a polgárokat, amelyek jelentős pénzügyi nyereséggel kecsegtetve kötvények, pénzügyi eszközök vagy virtuális valuták megszerzésével és befektetésével különféle pénzösszegek kifizetését kérik. Ezen átutalások eredményeként a jelentős és gyors jövedelemre vágyó emberek megosztják személyazonossági adataikat, bankkártyájuk adatait és jelentős összegeket utalnak át, amit aztán nem tudnak visszavonni, és csalás áldozatává válnak. A legismertebb ilyen jellegű platformok a következők:CERTAINVEST- (http://certainvest.io/), GISCAPITAL (https://giscapital.co, https://giscapital.word, https://g-c.trade), TRUST LION (https://ltrust.trade/, https://trustlion.pro), CLAIR CAPITAL LTD (http://clair.capital, https://clairtrade.pro/), MERRICKS INVEST ( https://mericksinvest.cc), TRADE UNION (https://trade-union.pro/), IMPORT CAPITAL (https://importcapital.co/), INFLUX FINANCE (https://influxfinance.pro), METEOR TRADE (https://meteortrade.co, https://meteortrade.pro), WIZZ CAPITAL (https://my.wizzcapital.net).

A csalás elkerülése és olyan helyzetek elkerülése érdekében, amelyek során pénz veszíthet, a rendőrség a következőket javasolja:

-Ne kattintson a közösségi média platformjainak olyan linkjeire, amelyek rövid idő alatt nagy pénzt ígérnek;

– Ne kommunikáljon, és ne tartson fenn kapcsolatot ezen platformok „képviselőivel”, amelyek önmagukat „pénzügyi elemzők”- nek titulálják és ​​nyomást gyakorolnak önre (számtalan telefon).

– Az ilyen beruházások megkezdése előtt tájékozódjon a “tranzakciós platformról”. A keresőmotorok segítenek abban, hogy különbséget tegyen a valódi és a fiktív vállalat/platform között, és történeteket talál a megtévesztés áldozatairól;

– Ne továbbítsa a személyes adatait, a bankszámlája adatait, a személyes dokumentumok másolatait, a bankkártyákról vagy más dokumentumokról szóló adatokat;

– A „pénzügyi elemzők” kérése, hogy telepítsen egy bizonyos alkalmazást (pl. AnyDesk) a gyanú első jele lehet, amely megkérdőjelezi a kérdéses platformot, az alkalmazás telepítésével nem tesz mást, mint megadja a telefonok, táblagépek, a laptophoz való hozzáférést;

– Ne bízzon az ígért nyereményekben (példa: napi 20%, 15% /hét), mivel ezek csak olyan eszközök, amellyel a károsult személyeket befektetésre csábítják, ezek a haszonkulcsok szinte lehetetlenek;

– Még akkor is, ha a „pénzügyi elemzők” bemutatják az ön “számlájának” interfészeit a “jövedelemmel”, ezek hamisak, arra törekszenek, hogy ösztönözzék önt a további befektetésekre; a teljes rendszerre akkor derül fény, amikor vissza akarja vonni a “nyereséget”, és megtudja, hogy pénzt kell fordítania a jutalékok felvételéhez, a visszavonási díjakat, a büntetéseket, stb. kell fizetnie. Végül további összegekkel táplálja őket, természetesen anélkül, hogy bármilyen összeget visszavonhatna.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.