Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei tűzoltók beavatkozásai augusztus első hétvégéjén

 

 

A Hargita megyei katonai tűzoltók 2022. augusztus 5. és 7. között 18 rendkívüli beavatkozást végeztek. Ezek többsége orvosi segítségből állt, a SMURD egységek 16 helyzetben avatkoztak be.

A gyergyószentmiklósi, mintegy 1000 négyzetméternyi területet érintő ellenőrizetlen égés (száraz növényzet, fakitermelési maradványok) oltására avatkoztak be az operatív egységek. A szárazföldi tüzek esetén a lángok gyorsan terjednek nagyon nagy területen, különösen erős szél és magas hőmérséklet esetén.

Fontos: Tűzveszélyes helyen és szeles időben nyílt tűz használata tilos!

Pénteken egy lakásában rekedt személy kiszabadításához riasztották a gyergyószentmiklósi tűzoltókat. A SMURD egység elsősegélyben részesítette a 89 éves nőt, majd kórházba szállították szakorvosi ellátás érdekében.

A hétvégén 4 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Homoródfürdő és Tusnádfürdő lakóinak és az ott tartózkodóknak.

Tekintettel a sárga és narancssárga időjárás jelzésre a rendkívüli helyzetek megelőzése érdekében javasoljuk a lakosságnak, hogy a csapadékvíz normál elvezetésének elősegítése érdekében intézkedjenek az árkok, lefolyók tisztításáról. Az erős szél megnyilvánulása idején azt javasoljuk az állampolgároknak, hogy szakítsanak meg minden szabadtéri tevékenységet, és menjenek el épületekbe vagy zárt terekbe, ami biztosítja a védelmüket. Az autókat biztonságos helyen parkolják, távol a fáktól, villanyoszlopoktól vagy egyéb tárgyaktól, amelyek leeshetnek és sérülést okozhatnak..

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.