Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kik a csángók? Interjú a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének elnökével

Kik a csángók? Interjú a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének elnökével
2 comentarii la “Kik a csángók? Interjú a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének elnökével

 1. Binom Barticesti

  Am avut mai multe asteptari de la un leader al unei comunitati asa de importante. Mai astept pana apare unul cu vertebrele in regula. Apoi, daca vad ca merita sa ma alatur, vii fi activa. Cunosc situatia din mijlocul comunitatii. Problema exista. Opozitia e prea desteapta si cu retea mare de interese. Nu este usor pentru ceangai. Sansele sunt minime, dar sunt.

  Válasz
 2. Cadar Serafim

  Nu stiam ca si asociatia ceangailor este de fapt parte a partidului UDMR? Pogar Laurentiu este activist de partid la UDMR. E foarte frumos din partea lui. Dar atunci? Eu cum sa ma inscriu la asociatie ca membru, daca automat voi face parte si a partidului? Pe mine nu ma reprezinta UDMR, dar ca ceangau vreau sa ma reprezinte nu un partid, ci o asociatie cu membri ceangai. Deci, inca un grup de interese pe spatele nostru, folosind numele grupului nostru. Au masini bengoase, se plimba toata ziua dar nu vad sa si munceasca ceva in folosul nostru, ci in folosul UDMR. Munca de partid sa o faca in birourile partidului si nu stricand numele ceangailor prin ONGiuri dubioase. Daca demisoneaza din partid, eu am sa fiu primul membru, care voi putea ajuta in organizare si chiar cu bani. Asa, cum sa dau banii unui partid? Poate asa nici nu au nevoie de bani. Dau citire programului domnului de la alegeri:
  Sunt Pogar Laurențiu, președintele județean UDMR-Bacău.
  Știm că în Moldova, în județul Bacău viața de zi cu zi este dificilă. Noi dorim să construim și să consolidăm o Românie unde familiile noastre se simt în siguranță, unde nu sunt puse în pericol drepturile și bunurile comunităților locale. Numai UDMR militează în Parlament pentru ca problemele oamenilor să fie soluționate pe plan local, acolo unde se cunoaște cel mai bine specificul acestora. Punem accent pe regiunile istorice, dăm putere de decizie oamenilor din Moldova sau lăsăm ca Bucureștiul să decidă în problemele care vizează localitățile noastre?
  Aceasta este miza alegerilor parlamentare din acest an!
  Vă rog să mergeți la urne, în data de 11 decembrie, și să sprijiniți prin votul dumneavoastră candidații UDMR!

  Mulțumesc!
  Pe centralizatorul de partid scrie ocupatia – sef birou, profesia – economist.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.