Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Érdekes lehet a matematika tanulása vagy a képességvizsgára való felkészülés

Önálló feladatmegoldás, pozitív tanulási tapasztalat, differenciált tananyag a 8. osztályos tanulók számára a képességvizsgákra való felkészülés érdekében. Több tantárgy – matematika, természettudomány, történelem, szövegértés, három régió 22 gyakorló tanárának munkája, közel 1000 megoldott feladat, összesen 117 audiovizuális magyarázat, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a tanulást a gyerekek számára – a Seven Smart Steps projekt néhány számadatban.

A Seven Smart Steps projekt egy Erasmus+ projekt a tanítás korszerű módszereinek népszerűsítésére és a digitális oktatás fejlesztésére. A projekt partnerei Hargita Megye Tanácsa, Innonet n.o. Szlovákia, Új Lehetőségek Egyesület, Magyarország, a gyergyószentmiklósi Regionet Regionális Fejlesztési Központ.

A projekten belül a tananyag és a tanulási tesztek kidolgozása megtörtént, a közös munka eredményeként a 8. osztályos tanulók számára, gyakorló tanárok által készített, magas színvonalú, differenciált tanterv elkészült. A tanulmányi program alapvető feladatokból, támogató feladatokból és szöveges vagy videós magyarázatokból áll.

Az alkalmazás pozitív tanulási élményt jelentett a gyerekek számára, akik közül néhányan több órát is töltöttek a tesztekkel. A diákoktól kapott visszajelzések alapján egyértelműen élvezték a tanulást az alkalmazáson keresztül.

„Hargita megye egy sor innovatív megoldást támogat a digitális oktatás területén. A technológiai fejlődésnek köszönhetően előtérbe került a digitális oktatás, ami folyamatos fejlesztés szükségességét jelenti. Ennek fontosságát felismerve hasonló projektekben veszünk részt, amelyek részét képezik a Hargita Megyei Digitális Akciótervnek, amely a Hargita megyei iskolák korszerűsítését célzó nemzeti stratégia részét képezi eszközökkel és a tanárok képzésével” – mondta a projektről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázat és a tananyagok használata ingyenes, csak regisztráció szükséges az alábbi linken:

A prezentációs anyagok regisztráció nélkül megtekinthetők az alábbi linken: https://tanlet.classyedu.eu/app/ , Android készülékeken pedig a https://play.google.com/store/apps/details…alkalmazás letöltésével.

Bejelentkezéshez az interregforum@gmail.com e-mail címet és a matematika jelszót kell használni.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.