Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nagy beruházás a láthatáron, Csíkszeredában

 

Hamarosan új befektető kezdi meg tevékenységét Csíkszeredában. A beruházást megalapozó együttműködési szándéknyilatkozatot a mai napon írták alá a Csíkszereda Megyei Jogú Város, a Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft., a Controlsoft Automatizare S.R.L., a Sapientia EMTE csíkszeredai kara, valamint a “Székely Károly” Szakközépiskola képviselői.

„A gazdaságfejlesztés sohasem az önkormányzat sikere, sokkal inkább lelkes vállalkozások tevékenységének eredménye, amihez az önkormányzat és az oktatási rendszer is hozzájárulhat és segíthet” – mondta Korodi Attila polgármester.

A polgármester elmondása szerint a Városi Tanács Gazdaságfejlesztési Irodájával folytatott hosszas egyeztetés után az a döntés született, hogy a magyarországi Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft. a víziközmű/vízügyi automatizálásban kulcsfontosságú – gyártó üzemcsarnokot és ehhez kapcsolódó irodaépületet épít Csíkszeredában, egy 1,35 millió eurós beruházás keretében.

Tromposch Julianna, a kirendeltség vezérigazgatója ismertette a projekt részleteit és a cég terveit.

A cég több mint 30 éve foglalkozik víz- és szennyvízrendszerek automatizálásával, folyamatosan követve a modernizációs trendeket. A 600 m2-es csíkszeredai gyár- és irodaház megépítéséről szóló döntést alapos és hosszadalmas értékelés előzte meg. Ez az értékelés megállapította, hogy a nagyvárosokban a munkaerőpiac zsúfolt, és a humánerőforrások fluktuációja tapasztalható, ami nem előnyös a cégük számára.

“Szeretnénk partnerek lenni a helyi hatóságok azon erőfeszítéseiben, hogy segítsünk a fiatal végzősöknek munkát találni szülővárosukban” – mondta Tromposch.

A gyár építése már a tervezési fázisban van, a munkálatok még ebben az évben, a termelés pedig 2023-ban indulna. Irodai személyzetként villamosmérnököket, mérnök-informatikusokat, gépészmérnököket, az üzemcsarnokban pedig villanyszerelőket és technikusokat alkalmaznának, és gyakorlati képzést is biztosítanak majd a szakiskolák tanulói számára. A befektetők célja a helyi vállalkozásokkal való együttműködés nagyszabású projektek megvalósítása érdekében.

  • a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal Sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.