Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

REGIO beruházások Székelyudvarhely legfiatalabb lakói számára

Székelyudvarhely önkormányzata több mint 30 millió eurót vonzott fejlesztésre, ebből több mint 16 millió eurót városi mobilitási infrastruktúrára. A REGIO 2014-2020 Regionális Operatív Program keretében aláírt utolsó szerződés célja a lakók életminőségének, illetve az oktatási, szabadidős szolgáltatások és a városi közterek javítása.

A “Székelyudvarhely lakossága életminőségének javítása” című projekt összértéke meghaladja a 11,7 millió lejt, és a 2014-2020 regionális operatív program 13. prioritási tengelye keretében finanszírozzák, akárcsak a két évvel ezelőtt, a „Székely Támadt” erőd és az örökséghez kapcsolódó terület modernizálása érdekében a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség által szerződött kezdeményezést.

A projekt költségvetése és finanszírozási programja:

A szerződés aláírásával megszerzett, körülbelül 2,44 millió EUR összegű, vissza nem térítendő európai forrásokat a 2014–2020 regionális operatív program (ROP) 13.1 prioritási tengelye alapján osztották ki, amely finanszírozza a kis- és közepes méretű városok “a városi és vidéki hátrányos helyzetű közösségek fizikai, gazdasági és társadalmi újjáélesztése” c. finanszírozási kérelmét. A projekt összértéke 11.720.058,64 lej, amelyből a vissza nem térítendő finanszírozás értéke 11.360.293,18 lej, a projekt elszámolható értékének 98,00% -a, a különbözet ​​a kedvezményezett hozzájárulását tartalmazza az elszámolható és a nem elszámolható költségekhez.

A projekt befejezési határideje: A kedvezményezett becslése szerint a beruházások 2023. december 31 -ig befejeződnek.

Az „A” tevékenység végrehajtásával: „A Tompa László Középiskola főépületének rehabilitációja, korszerűsítése és adományozása” kiterjedt korszerűsítési munkálatokat végeznek a jelenlegi iskolaépületen, amelynek épített területe 779 négyzetméter, és amelyet tovább bővítenek új épülettel, amelyben három tantermet, egy edzőtermet és egy multifunkcionális termet rendeznek be. Az új, korszerűsített épületben minden elektromos, vízvezeték és fűtési berendezést felújítanak. Ugyanakkor az épületet bútorokkal, informatikai eszközökkel és az újonnan létrehozott tornatermet sportfelszereléssel látják el. A beruházást követően az épület beépített felülete 924,22 nm lesz.

A B. tevékenység megvalósítása által: “A Központi Városi Parkban található sportpálya és játszótér rehabilitációja és korszerűsítése”, a meglévő sportpályát rehabilitálják, és többfunkciós sportpályává alakítják, különböző sportágak gyakorlására: minifutball, kosárlabda , tenisz, squash és falmászás. Javasolt továbbá a játszótér korszerűsítése, bővítése és felszerelése. Így egy területet hoznak létre különböző típusú játékeszközökből, amelyeket korcsoportoknak megfelelően választanak ki, és lehetőséget kínálnak különböző tevékenységekre, amelyek ösztönzik a tanulást játékon és interaktív folyamatokon keresztül, de közös helyiségeket is kínálnak, minden gyermek számára játékokkal, találkozóhelyet minden korosztály számára különböző tevékenységekre, szülőkkel is.

A gyermekek számára kialakított játszótér 4094 négyzetméteren, a sportpálya pedig 4 246 négyzetméteren valósul meg.

Forrás: regio-adrcentru.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük