Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Karbantartási és beruházási munkálatok a gyergyószéki utakon

 

Körülbelül egy hónapja Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Barti Tihamér, a megyei tanácsban alelnöke és az intézmény beruházási és közúti osztályának munkatársai találkoztak a gyergyószéki városok polgármestereivel.

A térségben történő útjavítások, illetve ezek karbantartási munkálatai képezték a találkozó témáját. Madéfalván tartott szeptemberi rendes ülésén Hargita Megye Tanácsa 11 millió lejt különített el a megyei utak karbantartására. A sáncok és átfolyók tisztítása, valamint a kövezési munkálatok után következik az aszfaltréteg leterítése.

Akkor a következő munkálatokról beszéltek: Gyergyóditró és Gyergyóremete községekben 3,2 km aszfaltréteg leterítése, illetve Bélborban 2,5 km.

Megkezdődött a Kovácspéter- Balánbánya közötti útszakasz kövezése, 5700 köbméter követ terítenek szét, és 9 hidat helyettesítenek, illetve újat készítenek. Ditró-Cengellér- Gyergyótölgyes között 6500 köbméter követ terítenek el, két hidat csinálnak újra. Gyergyótölgyesen lekövezik a 127A megyei utat, illetve vízpart védelmi munkálatait végzik el.

Orotván is kövezési munkálatok lesznek.

A forgalom biztonsága érdekében az aszfaltozott megyei utakon megfestik a hosszanti útjelzéseket. Újrafestik a gyalogátjárókat is, illetve újakat is festenek, amennyiben a polgármesterek jelzik ezt.

Idén nem helyeznek ki sebességkorlátozási jelzéseket, hanem rázófelületű útburkolati jelt festenek a gyalogátjárók előtt, illetve azokon az útszakaszokon, ahol ezt igénylik. Orotván, a 128-a út szélén védőkorlátot helyeznek el a forgalom biztonsága érdekében.

Borboly Csaba arra kérte a polgármestereket, hogy ellenőrizzék a munkálatokat és jelezzék az esetleges felmerülő problémákat, hogy a kormány által kiutalt pénzt fel tudják használni a munkálatok elvégzésére a hideg időszak beállta előtt.

Folyamatban vannak a 126-os megyei út aszfaltozási munkálatai Gyergyóújfalu és Vasláb között.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.