Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság: a hétvégén végrehajtott akciók

 

Megnövelt létszámú erőkkel léptek fel Balánbányán

2023 május 20-án 00:00 és 3:00 óra között a Bűnügyi Nyomozó Szolgálat, a Közrendvédelmi Szolgálat, a Gazdasági Rendőrség, valamint a balánbányai rendőrkapitányság rendőrei intézkedést kezdeményeztek és hajtottak végre Balánbányán az utcai szegmensben és a közétkeztetésben, a közrendet és közbiztonságot fenyegető cselekmények megelőzése érdekében.

Egy gazdasági szereplő székhelyén végzett ellenőrzések nyomán 20 főt igazoltattak és 2 esetben bírságot alkalmaztak 7.000 lej értékben a 301/2002-es kormányrendelet, és 2 esetben a 28/1999-es sürgősségi kormányrendelet értelmében, ez utóbbi esetben 1500 lej összegben.

Valamint lefoglalták az adózatlanként azonosított 123 lejt.

Az akció során a rendőröket a Különleges Akciók Szolgálatának harcosai támogatták.

Lótulajdonosokat ellenőriztek a Hargita megyei rendőrök

2023 május 21-én, vasárnap az Állatvédelmi Iroda rendőrei a gyergyószentmiklósi rendőrkapitányság rendőreivel közösen, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság szakemberének és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csendőreinek támogatásával ellenőrzési tevékenységet végeztek egy Gyergyócsomafalván a „Lovasfesztivál – Lóimádók Találkozója” nevű rendezvényen.

E tevékenység keretében 20 személyt igazoltattak és 15 lótulajdonost ellenőriztek, majd 13 büntetést szabtak ki, összesen 7500 lej értékben a 984/2005-ös kormányrendelet előírásainak be nem tartása miatt.

  • a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.