Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei rendőrség beszámolója a Covid-19 elleni intézkedések betartásának ellenőrzése nyomán kialakult helyzetről

Foto: IPJ Harghita

A Hargita megyei rendőrök a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatták tevékenységüket a COVID-19 vírusos megbetegedések megelőzése és leküzdése érdekében 2020. október 22- én Hargita megye területén..

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatta az új CORONAVIRUS elterjedésének megakadályozását célzó konkrét tevékenységeket, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzésével.

158 rendőr volt küldetésben Hargita megyében, közülük 95 közvetlenül a COVID-19 elleni kontextusban, hozzájuk csatlakozott 17 helyi rendőr, különösen azokon a területeken, ahol nagy a polgárok áramlása, bevásárlóközpontokban és azok szomszédos területein, közétkeztetési létesítményekben, rekreációs területeken, zsúfolt területeken, valamint tömegközlekedésben.

61 gazdasági egységet és 158 létesítményt és egyéb helyet ellenőriztek, illetve éttermeket, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési/karantén zónákat is.

Emellett 61 szállítóeszközt ellenőriztek, amelyek közül 28 tömegközlekedési eszközt, és 683 személyt igazoltattak, 101 esetben állapították meg, hogy nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseknek.

Ugyanakkor 204 személyt ellenőriztek az elkülönítési intézkedések betartásával kapcsolatban, további 272 személyt pedig a karantén intézkedések betartásával kapcsolatban.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan több száz megelőző üzenetet és figyelmeztetést küldtek mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, 111 kihágási szankciót alkalmaztak, többségüket olyan személyekre, akik nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 8.250 lej értékben.

A következő időszakban folytatódnak az egész közösség egészségének védelme érdekében tett cselekvések. Ebben az értelemben azt javasoljuk minden polgárnak, hogy tartsa be az egészségvédelmi intézkedéseket mind saját, mind mások védelme érdekében.

Emlékeztetjük a gazdasági szereplőket arra, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozására elrendelt intézkedések be nem tartása akár a tevékenység meghatározott időtartamra történő korlátozásával vagy felfüggesztésével is szankcionálható.

Köszönetet mondunk mindazoknak a természetes és jogi személyeknek, akik betartották az új koronavírus által okozott fertőzések terjedése elleni védelmi szabályokat, de mindazoknak a felelős polgároknak is, akik megértették az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.