Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség: Bírságoltak a rendőrök és pénzt koboztak el a gazdasági szereplőknél tett ellenőrzéseket követően

  • 28 bírságot és pénzelkobzást alkalmaztak a gazdasági szereplők ellenőrzése után Hargita megyében.

Folyó év április 20-án a Hargita megyei gazdasági rendőrség rendőrei az adócsalás területén tapasztalható gazdasági törvénytelenségek megelőzése, feltárása és leküzdése, de az állategészségügyi normák betartása és az élelmiszerbiztonság érdekében is akciót folytatott Hargita megyében a Nemzetközi Munkanap és az Országos Ifjúsági Nap alkalmából.

Az akciót a gazdasági rendőrség rendőrei vezették az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság, valamint a Hargita Megyei Munkaügyi Felügyelőség képviselőivel közösen, a közrend és közbiztonság légkörének biztosítása érdekében.

„Az akció keretében 25 ellenőrzést végeztek Hargita megye gazdasági szereplőinél a pénzügyi, állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági jogszabályok betartásának ellenőrzése céljából. Az ellenőrzések eredményeként 28 szabálysértési szankciót alkalmaztak, összesen csaknem 90 000 lej értékben.

A bírságokat az élelmiszer-tárolási feltételek be nem tartása, az egyéni munkaszerződések hiánya, az értékesítésből származó összegek megadóztatásának elmulasztása, a hangulati célú zenei sugárzási engedély hiánya, ill. a pénzügyi bizonylatok szabálytalanságainak feltárására miatt szabták ki.

Ezen kívül eladásokból származó 1.110 lejt koboztak el, amely összeg nem volt a pénztárgépbe bevezetve”, közölte a Hargita Megyei Rendőrség.

A rendőrség ezzel kapcsolatos intézkedései arra irányulnak, hogy a lakosság körében biztosítsák a közegészségügyi és közbiztonsági normák betartását. A Hargita Megyei Rendőrség továbbra is szilárdan eltökélt szándéka, hogy fellép minden jogellenesség ellen, és gondoskodjon a rend és a közbiztonság megteremtéséről Hargita megyében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.