Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Iskolakezdés szeptember 14-én-az államfő nyilatkozata

A Cotroceni palotában tartott ülésen az államfő a szeptember 14-i iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókat ismertette.

Szeptember 14-én kezdődik az új tanév. A diákok nagy részsének ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag naponta mennek iskolába. A világjárvány hatásának figyelembevételével az egyes iskolákban és az egyes településeken három forgatókönyvet dolgoztak ki a betegek számának függvényében. Ezek a kritériumok általánosan érvényesek, nemcsak az iskolákra, hanem az iskolára gyakorolt ​​hatás felmérésére is felhasználják őket.

Ez a három forgatókönyv a következő: a zöld forgatókönyv (ami azt jelenti, hogy az illető helységben az elmúlt 14 napban a megbetegedések átlaga egynél kisebb), a második vagy sárga forgatókönyv (ami 1 és 3 közti a megbetegedések átlaga) és a harmadik vagy piros forgatókönyv (több, mint 3 a megbetegedések átlaga az illető településen).

Az egyes iskolai egységek működési módját helyileg döntik el. A konkrét, helyi helyzet függvényében döntenek arról, hogy az iskola a zöld, sárga vagy piros forgatókönyv szerint működik-e.

Az egyes iskolák esetében a megyei vészhelyzeti parancsnokság dönti el, hogy az iskolák melyik forgatókönyv szerint működnek.

A sárga forgatókönyv azt jelenti, hogy az óvodák és az elemi osztályok mennek iskolába, a VIII. és XII. osztályok járnak iskolába, a többi osztály, az iskola döntésétől függően, felváltva jár iskolába, hogy elegendő teret biztosítsanak a távolságtartásra azoknak, akiknek naponta be kell járniuk.

A teljes nyilatkozat itt hallható:

Forrás: ZiarPiatraNeamt.RO
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük