Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Florian Bichir történész a Románia Modernizálásáért Országos Koalíció történelemért és nemzeti identitásért felelős új alelnöke

 

A Románia Modernizálásáért Országos Koalíció (CNMR) tisztelettel jelenti be Florian Bichir történész kinevezését a CNMR történelemért és nemzeti identitásért felelős alelnökévé.

Florian Bichir a politikai tudományok és teológia doktora, a Nemzetvédelmi Főiskola végzettje, a Román Hadtörténeti Bizottság tagja, híres történész és ismert újságíró. Filológia (román nyelv és irodalom) és teológia szakon diplomázott, kommunikációban mesteri képzéssel, valamint tanulmányait Brüsszelben (Belgium) és Salaminában (Görögország) elmélyítő Florian Bichir 1991-től dolgozott az írott sajtóban, olyan kiadványokkal működött együtt, mint a „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” és a „Tinerama”.

A Nemzetvédelmi Minisztérium I. osztályú Védelmi Partner Érdemrenddel tüntette ki “a hadsereg tevékenységeinek támogatására irányuló különleges hozzájárulás” elismerésének jeleként.

Különleges érdemeit számos kitüntetés és oklevéllel ismerték el.

2012-ben a Román Parlament A CNSAS tagjává választotta államtitkári ranggal, 6 éves mandátummal.

Florian Buchir egyike a tömegtájékoztatásban dolgozó kevés teológusnak, a vallásos jelenség szakértőjeként tartják számon, számos könyv szerzője a témában.

„A történelemért és nemzeti identitásért felelős alelnök minőségében Florian Bichir egy nagy nyereség a CNMR számára. Közreműködésével a CNMR sokkal erősebb lesz a történelem és nemzeti identitás védelmi stratégiájában. Bichir egy igazi román, egy hazafi és meggyőződésem, hogy plusz értéket ad hozzá a CNMR románizmus megvédéséért tett lépéseihez”, mondta Alexandru Cumpanasu, a CNMR elnöke.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.