Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: 20 küldetésük volt a tűzoltóknak az elmúlt 24 órában

Tegnap, február 23-án 20 személynek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD egységek.

Csíkszeredában a katonai tűzoltók SMURD egysége nyújtott elsősegélyt egy 63 éves nőnek, akit elgázolt egy személygépkocsi, miközben az úttesten akart átkelni. A sérültet később kórházba szállították szakorvosi ellátás érdekében.

A székelyudvarhelyi katonai tűzoltók egy tűzesethez szálltak ki, ami egy telekfalvi ház alagsorában keletkezett és amit valószínűleg a dohányzás okozott. A tűzoltók megérkezésekor égett a bútorzat és textilek, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek az egész házra. A tüzet eloltották, az 52 éves tulajdonos I. és II. fokú égési sérüléseket szenvedett a bal lábán, elsősegélynyújtás után kórházba szállították.

A hasonló, anyagi károkat, esetenként akár emberéleteket is követelő helyzetek elkerülése érdekében felhívjuk a lakosság figyelmét a dohányzás okozta tüzek elleni védekezés konkrét intézkedéseire:

– használjon megfelelő, nehéz hamutartót, amely nem borul fel könnyen;

– a hamutartónak nem éghető anyagból kell készülnie;

– tehet egy kis vizet a hamutartóba, ami segít gyorsan eloltani a cigarettacsikkeket;

– a cigarettát oltsa el a hamutartóba, soha ne a szemetesbe tegye, és ne hagyja, hogy a hamu vagy a cigaretta égjen a hamutartóban.

Ne dohányozzon az ágyban, különösen ha fáradt, álmos vagy alkoholt fogyasztott. Fennáll a veszélye, hogy az égő cigarettával elalszik, és tüzet okozhat.

Ne feledje! A vészhelyzet esetén tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.