Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: 20 küldetésben vettek részt a katonai tűzoltók csütörtökön, január 20-án

 

19 személy részesült egészségügyi elsősegélyben a SMURD személyzet részéről január 20-án, csütörtökön.

Ezen kívül két tüzet oltottak el a tűzoltók, valamint egy túlsúlyos személy szállításában segítettek a csíkszeredai SMURD egységnek.

A csíkszeredai katonai tűzoltók és a csíkkozmási önkéntes tűzoltók egy lakástűz eloltásához szálltak ki Csíkkozmásra. A tűzoltók megérkezésekor égett egy belső fal, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek az egész házra. Kevesebb mint egy óra eloltották a tüzet, amelyben elégett a fal 4 négyzetmétere és ruhaneműk. A tüzet nagy valószínűséggel a nem megfelelően elszigetelt kémény hőhatása okozta. A tűzoltók beavatkozásának következtében sikerült 80.000 lej értékű anyagi javakat megmenteni, a keletkezett kár 5.000 lejre becsülhető.

Tegnap dél körül a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltókat és a gyergyóremetei önkéntes tűzoltókat egy gyergyóremetei lakástűzhöz riasztották. A tűzoltók megérkezésekor égett a ház mennyezetének 2 négyzetmétere. A tüzet rövid idő alatt, a talált határokon belül eloltották. A lángokat a gyúlékony anyagoktól nem megfelelően elszigetelt kémény hőhatása okozta. A beavatkozás során sikerült 50.000 lej rétékű anyagi javakat megmenteni, a kár 3.000 lejre tehető.

A hideg évszakban megszaporodnak a lakástüzek, olyan események, amelyek veszélyeztethetik a lakosság életét, egészségét, vagyonát. Az ilyen események megelőzése érdekében a polgároknak tisztában kell lenniük a hibás fűtő- és elektromos berendezések és rögtönzött alkalmatosságok kockázataival. A kémények időszakos felülvizsgálata, javítása, tisztítása kötelező! Tilos kályhát és egyéb hibás, rögtönzött, túlfűtött, vagy felügyelet nélkül hagyott kályhát használni, valamint gyúlékony folyadékkal tüzet gyújtani!

A Hargita megyei készenléti felügyelőség folyamatosan készenlétben áll a legrövidebb időn belül, operatívan beavatkozni a vészhelyzetekben, és elsősegélyt nyújtani a bajban levő személyeknek.

Ne feledjék! A vészhelyzet esetén tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.