Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hétvégi áttekintés: 50 küldetést hajtottak végre a katonai tűzoltók

Az utóbbi három nap leforgása alatt a Hargita megyei katonai tűzoltók 50 sürgősségi esetben avatkoztak be. Ezek nagyrésze elsősegélynyújtás volt különböző egészségügyi problémák miatt (47 SMURD eset) a mentős tisztek két gyermeknek és 46 felnőttnek nyújtottak elsősegélyt.

„Ezen kívül a mentőcsapatok egy tűz eloltásában, egy lakrész ajtajának szabaddá tételében (Székelyudvarhelyen) és egy közúti balesetnél (Gyergyószárhegyen) voltak jelen. Szerencsére műszaki mentésre nem volt szükség, az autóvezetőnek sikerült önerőből elhagynia a sérült járművet.

Vasárnap reggel Csíkszeredában a Decemberi Forradalom utcában egy kigyulladt személygépkocsihoz riasztották a tűzoltókat. Megérkezésükkor a tulajdonos már elszigetelte a tűzfészket, és nem állt fenn a lángok továbbterjedésének veszélye. A tűzben megégett a gépkocsi hűtő rendszere. A tűz valószínű oka egy kábel, egy meghibásodott elektromos vezető által okozott elektromos rövidzárlat volt. A tűzoltók beavatkozásának eredményeként 4000 lej értékű anyagi javakat sikerült megmenteni”- mondta az ISU Hargita szóvivője.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is készenlétben állnak, hogy a lehető leghamarabb közbelépjenek a nehéz helyzetben lévő emberek hívására.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.