Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az elmúlt 24 óra beavatkozásainak mérlege

Tegnap, 2022. január 3-án 12 elsősegélynyújtó beavatkozást regisztráltak, 13 személynek nyújtottak egészségügyi segítséget a SMURD munkatársai.

Ezen kívül a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók a bögözi polgári tűzoltókkal közösen avatkoztak be Székelydobó falu egyik házában keletkezett tűzesetnél, amelyet a koromtól ki nem tisztított kémény okozott.

Az ilyen esetek előfordulásának elkerülése érdekében a hideg évszakban kiemelt figyelmet kell fordítani a kémények és fűtőberendezések tisztítására, mivel ezek a tüzek fő okai. Még ha a kinti időjárás a tavasz közeledtére is utal, nálunk hideg évszak van, és a házakban nem lehet úgy élni, hogy ne gyújtsanak tüzet a kályhában, vagy ne indítsák be a hőközpontokat.

Sérült, tisztítatlan vagy a tető gyúlékony részeitől elszigeteletlen kémények használata növeli a tűzveszélyt.

Ellenőrizze a kéményeket, hogy ne legyenek rajtuk repedések, amelyek miatt a szikrák meggyújthatják a padláson vagy a tetőn lévő éghető anyagokat (gerendák, padlóburkolatok stb.);

Rendszeresen tisztítsa meg a kéményeket a koromlerakódások eltávolítása érdekében, amelyek meggyulladhatnak vagy eltömíthetik a füstelvezetőket;

A kémény padláson áthaladó szakaszát vakoljuk be, meszeljük le, a repedések azonnali észlelése érdekében (a sérült kémény repedéseiből kilépő hő vagy szikra gyújtóforrás, ha a területen fa építőelemek vagy fa szerkezetek találhatók);

 Vastagítsa meg a kémény falazatát, ahol áthalad a padláson, helyet hagyva a falazat és a padlás éghető elemei között;

Tartsa be a távolságot a kémények külső felülete és a tető éghető elemei között.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is szolgálatban maradnak, hogy a polgárok kérésére optimális időben beavatkozhassanak.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.