Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az elmúlt hosszú hétvége összefoglalója

 

Folyó év január 20-24 között a Hargita megyei katonai tűzoltók napi rendszerességgel láttak el konkrét feladatokat a veszélyhelyzetek megelőzésére és kezelésére.

Az öt nap alatt megye szinten 43 beavatkozást regisztráltak, ebből 5 küldetés tűzoltásra, 34 SMURD esetre vonatkozott, 3 esetben tűzbiztonsági intézkedések történtek két közúti és egy vasúti balesetet követően.

Ugyanakkor a csíkszeredai katonai tűzoltók műszaki mentőcsapata egy sérültet szabadítottak ki a roncsokból péntek reggel, a Csíkrákos és Csíkmadaras között történt közúti balesetet követően.

A maroshévízi tűzoltók péntek délután gazdasági melléképületeknél oltották el a tüzet Maroshévíz egyik utcájában. Ugyancsak pénteken riasztották egy kigyulladt kukához a gyergyószentmiklósi tűzoltókat. Vasérnap reggel a székelyudvarhelyi tűzoltók a Bethlen utcában avatkoztak be egy transzformátornál keletkezett rövidzárlatot követően. Hétfőn, január 23-án, Lázárfalván avatkoztak be a tűzoltók, egy kémény okozta tűzesetnél. Tegnap délután, valószínűleg ugyancsak az elrakodott kémény miatt keletkezett tűzhöz riasztották a maroshévízi tűzoltókat.

Mivel számunkra kiemelten fontos az Önök biztonsága, az ISU “Oltul” Hargita operatív alegységei továbbra is készenlétben vannak, hogy vészhelyzet esetén azonnal beavatkozzanak és elsősegélyt nyújtsanak a nehéz helyzetben lévőknek.

Legyen óvatos, és kövesse ajánlásainkat az életveszélyes helyzetek megelőzése érdekében!

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.