Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség: A tegnapi, október 12-i küldetések mérlege

 

Tegnap a megyei katonai tűzoltók 21 küldetést teljesítettek, melyek nagy része elsősegélynyújtás volt, 20 személynek nyújtottak elsősegélyt a SMURD egységek 18 esetben egészségügyi probléma, és két esetben sérülés miatt.

Ezen kívül a tűzoltókat egy tűzesethez is riasztották: a gyergyószentmiklósi Halászok utcában a kitakarítatlan kémény miatt kigyulladt egy lakóház tetőzete.

A legtöbb lakástüzet a tisztítatlan kémények okozzák. Meghibásodott fűtőberendezések, repedezett kémények vagy a kéményhez csatlakozó kályhacsövek szivárgása szén-monoxid felszabadulásához vagy tűz keletkezéséhez vezethet. A kémények ellenőrzése, javítása és rendszeres tisztítása kötelező!

Figyelembe véve, hogy az Országos Meteorológiai Hivatal a következő időszakban erős szélre, jelentős mennyiségű esőzésekre és légköri instabilitásra figyelmeztetett, Hargita megyében narancssárga riasztás és sárga figyelmeztetés van érvényben, ezért a megye tűzoltói továbbra is készenlétben állnak, hogy a lehető legrövidebb időn belül beavatkozhassanak azokban a helységekben, ahol különleges események történhetnek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.