Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A június 22-i küldetések mérlege

Tűzoltás, elsősegélynyújtás, személyek kiszabadítása néhány példa a Hargita megyei tűzoltók által az elmúlt 24 órában (2022.06.22) végrehajtott 14 küldetésére.

10 személy részesült a SMURD munkatársainak segítségében, a tűzoltók 3 tűz eloltásában intézkedtek haladéktalanul, és a lakásában rekedt személyt szabadítottak ki Gyergyószentmiklóson.

A három tűzesetből kettő ellenőrizetlen égés volt, száraz növényzet kapott lángra, ami 3 hektárt érintett.

Tegnap egy haszongépjármű kapott lángra, valószínűleg rövidzárlat miatt az 578-as európai úton, Újtusnádon. Mikor rájött, hogy mi történik, az autóvezető gyorsan kiszállt a járműből és segítséget kért. A csíkszeredai katonai tűzoltók és a tusnádi önkéntes tűzoltók siettek a helyszínre két tűzoltóautóval. Tönkrement mind a haszonjármű, és mindkét műanyag láda, amit szállított.

Ugyancsak az utóbbi 24 órában 2 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Homoródszentmárton lakóinak.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.