Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az utóbbi 24 óra küldetéseinek mérlege

Az egyre alacsonyabb hőmérséklet beálltával a háztartásokban megnövekszik a tüzek száma, ezeknek az eseményeknek elsősorban az idősek az áldozatai. A tüzeket legtöbbször az elektromos berendezések, fűtési rendszerek nem megfelelő működése és a kémények ellenőrzésének elmulasztása okozza.

Tegnap este a gyergyószentmiklósi különítmény és a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltó alakulat több mint 20 katonai és polgári tűzoltója 4 beavatkozó járművel oltotta el a tüzet egy házban Borzonton.

A tűz következtében egy személy (egy 67 éves férfi) bal kezén égési sérülést szenvedett, a SMURD mentősök helyszíni elsősegélyt nyújtottak neki. Az elsősegélynyújtás után a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították szakorvosi ellátásra.

A beavatkozók intézkedtek a tűz felkutatása és eloltása érdekében, amely a ház konyhájában nyilvánult meg, azzal a veszéllyel, hogy az egész házra átterjed. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet, mintegy 10 négyzetméteren égett a konyha padlója és mennyezete, egy szőnyeg és bútorzat. A tüzet nagy valószínűséggel a kályhából kihullott parázs okozta. A tűzoltók beavatkozásának eredményeként 60 000 lej értékben sikerült megmenteni és megvédeni az anyagi javakat, az anyagi veszteséget 15 ezer lejre becsülik.

Ugyancsak tegnap, november 18-án, 18 személy részesült a SMURD egységek ellátásában, ezek közül két személy közúti baleset sérültje volt.

A tűzoltók a továbbiakban is a nap 24 órájában, a hét minden egyes napján készenlétben állnak a sürgősségi esetek operatív megoldására és szakszerű elsősegélynyújtásra a bajba jutott személyek számára.

A vészhelyzetben való viselkedésről a https://fiipregatit.ro  platformon lehet tájékozódni.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.