Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az elmúlt 48 óra küldetéseinek mérlege

 

Az elmúlt két napban 20 rendkívüli helyzet kezelésében avatkoztak be a Hargita megyei tűzoltók, ebből 19 esetben nyújtottak segítséget a SMURD munkatársai.

Ezzel egyidőben a gyergyószentmiklósi tűzoltóság és a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltócsapat tegnap egy gyergyóalfalvi házban keletkezett tűz eloltásában vettek részt. A ház hőközpontjánál keletkezett tüzet a talált határok között, mintegy 30 perc alatt sikerült eloltani, a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek az egész házra és a szomszédos melléképületekre. A kár a ház falának körülbelül 6 négyzetméterére korlátozódott. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A helyszínen végzett kutatások az esemény valószínű okaként egy feszültség alatt maradt elektromos készülék által okozott rövidzárlatot jelölték meg.

A Hargita megyei „Oltul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége emlékeztet arra, hogy 2022-ben megyei szinten 85 tűzeset volt elektromos jellegű, amit hibás/rögtönzött/felügyelet nélkül hagyott elektromos felszerelések okoztak.

Tartson kéznél egy poroltó készülékez, és ellenőrizze annak érvényességét. Elektromos tűz esetén soha ne használjon folyékony anyagot tűzoltáshoz. Hívja a 112-es segélyhívót.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • az ISU Hargita sajtóirodája által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.